dijous, 31 de març de 2011

El retrat i la descripció: "Circo de caracoles"
Un text descriptiu és representar la realitat d'una persona, animal, objecte o paisatge mitjançant paraules, diriem que és una foto de paraules.
Té com a finalitat donar a conéixer amb precisió i de forma escrita tot allò que es pot captar amb els sentits: trets físics (cabells, ulls, orelles), sentiments, estats d’ànim, comportaments, etc.

La descripció consisteix a fer un retrat real, físic i psicològic, d’una persona o paisatge; anomenant els trets i elements que hi ha en un indret determinat (paisatge, carrer, casa, etc.), com són i com estan distribuïts.

Les guies turístiques, els reportatges, les notícies, les obres narratives, els retrats, les caricatures, etc. són exemples de textos descriptius de llocs i personatges.

Per treballar el text descriptiu, aquest cap de setmana, heu de preparar una descripció del personatge, del video "circo de caracoles".

I ací vos deixe una web que us pot servir d'orientació per realitzar el treball.

2 comentaris:

 1. el xiquet estava brut també no tenia papàs. primer estava trist perquè no podia anar al circ i després com es va imaginar que estava al circ es va posar content.

  m'encanta.

  em pots posar nota, per favor?

  ARTAIX 1r de primària.

  ResponElimina
 2. Hola, Artaix!Has fet una descripció genial! i mira què era una mica difícil per a la teua edat eh!
  Jo et posaria un EXCEL·LENT.. M'agrada que visites aquest blog i que continues fent-ho. Una forta abraçada!

  Adéu!

  ResponElimina